מדי שנה, לקראת ראש השנה, אני משתפת אתכם במתכונים לראש השנה שניסיתי בבית והתאהבתי בהם. אני מקפידה לשתף מתכונים שלא רק עברו את מבחן הטעם שלי, אלא בוחנת את התגובות של בני משפחתי, מכריי וחבריי. אם זה עובר את מבחן הטעם, אני מפיצה את המתכון כדי שגם קהל הקוראים שלי יוכל ליהנות מכל הטוב הזה.

כאשר אני מחפשת מתכונים לראש השנה שאוכל לנסות ולשתף אני מניחה שקהל הקוראים והקוראות שלי קצר בזמן. אחרי הכול ראש השנה הוא רק החלק הראשון של חגי תשריי וחשוב להשאיר כוח,  אנרגיה ומקום בבטן גם ליתר החגים. אני עטה כמוצאת שלל רב על מתכונים איכותיים שניתן ליישמם במהירות ובלי הרבה מאמץ, על מתכונים שלא דורשים חומרי גלם נדירים או מצריכים כלים או מוצרי חשמל מיוחדים, במטרה להקל עד כמה שניתן על העומס, ויש הרבה מאוד עומס בתקופת החגים היהודיים.

אני חותרת להציג מתכונים שמתאימים לכל בשלן ואופה ביתיים; נשים וגברים, נוער או בני הגיל השלישי כי אני חסידה גדולה של הכנת אוכל ביתי משובח.

הפעם בכוונתי לחרוג מהרגליי. מצאתי מתכון נפלא לראש השנה שעמד ברוב הקריטריונים שהצבתי לעצמי: הוא טעים בטירוף ועבר בהצלחה יתרה את מבחן הטעימות הגדול שאני נוהגת לערוך, הוא עדכני ורלוונטי לראש השנה – יש בו גם תפוחים וגם מנה גדושה של דבש.  ליישום המתכון לא תצטרכו חומרי גלם שקשה למצוא, הוא מורכב מחומרי גלם שקיימים בכל סופר או מכולת שכונתית וגם אין צורך בכלים מיוחדים.

החריגה היחידה שלי היא במשך הזמן שדרוש להכין את המתכון הנפלא. אתם תצטרכו להקדיש בסביבות שעתיים להכנת המתכון המשובח הזה, אבל מילה שלי – הוא שווה כל דקה של השקעה. אז אם בא לכם להשקיע בראש השנה הזה ולקבל תמורה מלאה להשקעה שלכם, אתם חייבים לנסות אותו בבית.

מתכון פאי תפוחים בקרם דבש / אתר סוגת בשיתוף וואלה! אוכל.

*משך ההכנה – בסביבות שעתיים.

*תבנית אפיה מתאימה למתכון: תבנית פאי בקוטר 24 סנטימטרים.

הרכיבים הדרושים:

עבור הבצק:

200 גרם חמאה קרה – יש לחתוך לקוביות

3 כפיות סוכר לבן

2.5 כוסות קמח – רצוי קמח רב תכליתי

2 כפות חומץ

חצי כפית מלח

חצי כוס מים קרים

לקרם הדבש:

שלוש רבעי כוס סוכר לבן

2 כפות חמאה מומסת

כפית קורנפלור

חצי כפית תמצית וניל

שלוש רבעי כוס דבש

רבע כוס שמנת מתוקה

כף חומץ

ביצה

חלמון של ביצה

רבע כפית מלח

עבור התפוחים:

3 יחידות תפוחים – רצוי מזן רד דלישס או גולדן

כף חמאה

2 כפות דבש

לקישוט:

אבקת סוכר או מלח ים אטלנטי

ההכנה:

  • ערבלו עם וו גיטרה בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח – עד שמקבלים מעין פירורים בגודל קטן (גודל אפונה לערך).
  • בכוס נפרדת ערבבו היטב חומץ ומים קרים והמשיכו לערבל תוך הוספת כף כל פעם. המשיכו עד שמתקבל בצק שנראה אחיד.
  • שטחו את הבצק ועטפו בניילון נצמד. אחסנו במקרר למשך שעה.
  • הניחו את הבצק על נייר אפייה, וכן עוד נייר אפייה על גבי הבצק והתחילו לרדד את הבצק עם מערוך. שימו לב, מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.
  • העבירו את הבצק המרודד לתבנית ושטחו את הבצק. וודאו שאין בבצק חורים. אם יש שאריות בשוליים, חתכו אותן.
  • אחסנו את הבצק במקפיא.
  • בינתיים חממו את התנור לכ – 180 מעלות.
  • קילפו את התפוחים, גלענו אותם וחתכו לשמיניות.
  • הניחו בסיר קטן 2 כפות דבש והרתיחו. הוסיפו לסיר חמאה וערבבו עד להמסתה.
  • הוסיפו את שמיניות התפוחים והמשיכו לבשל עוד כ – 10 דקות, עד אשר רואים שהם משחימים ורכים. סננו ושמרו את הנוזל בצד, מאוחר יותר נבריש אתו.
  • קרם הדבש: בקערה הניחו סוכר, חמאה מומסת, קורנפלור, תמצית וניל וסוכר וערבבו היטב.
  • הוסיפו גם את הדבש והמשיכו לטרוף. הוסיפו שמנת, חומץ וביצים והמשיכו לערבב עד שאתם מקבלים תערובת דלילה וחלקה.
  • הוציאו את הבצק מהמקפיא והניחו על גביו את התפוחים – עיגול פנימי ועיגול חיצוני.
  • צקו מעל התפוחים את קרם הדבש.
  • אפו את הפאי במשך כ – 40 דקות או עד שהקרם מתמצק ומשחים.
  • הוציאו מהתנור והברישו בנוזל שנותר לכם.
  • בזקו אבקת סוכר או מלח אטלנטי.
  • הניחו לפאי להתקרר, פרסו והגישו.

בתאבון!

דרג את המאמר