הפסקת עישון, הפחתת צריכת אלכוהול, החלפת תנוחות שינה ואפילו החלפת תרופות הם רק חלק מהטיפולים ההתנהגותיים שאותם אפשר לעבור כדי להפסיק לנחור. עם זאת, יש מקרים שבהם הטיפול ההתנהגותי לא עוזר ולכן כדאי לשקול עזרים חיצוניים או טיפולים פולשניים יותר
הדרך להפסיק לנחור בזמן השינה היא קודם כל להבין למה זה קורה. לאחר מכן, ניתן להתייעץ עם בעלי מקצוע ולהפריד בין נחירות שנגרמות בגלל הרגלי התנהגות מסוימים – לבין נחירות שמעידות על בעיה רפואית חמורה יותר. מטבע הדברים, המטרה צריכה להיות התמודדות עם שורש הבעיה ולא רק עם הסימפטומים שמופיעים על פני השטח. כמו כן, החדשות הטובות הן שכיום יש הרבה יותר מידע על נחירות לעומת בשנים קודמות.
באופן כללי, נחירות נגרמות בגלל מעבר אוויר צר מדי באזור הלוע והגרון. המשמעות היא שגם אצל גברים וגם אצל נשים, אנטומיה היא חלק בלתי נפרד מהסיבות לנחירות. במקרים כאלה אי אפשר כמובן לבצע שינוי אנטומי, אך כן ניתן לאמץ שינויים התנהגותיים. מעבר לכך, צריך לזכור שרעש הנחירה מגיע מאחורי הפה ומהאזור שבו נפגשים הענבל, הלשון, הגרון והחך ולכן כדאי לבדוק גם איזה התנהגות משפיעה על האברים הללו.
הבדלים בין סוגים שונים של טיפולים
טיפול התנהגותי
הדרך הכי שכיחה לנסות להפסיק לנחור לא דורשת מעורבות של גורם חיצוני אלא תלויה בהחלטה עצמאית בלבד. כאן מדובר בעיקר על טיפול התנהגותי, שמוכיח את עצמו יחסית מהר במידה והוא מבוצע נכון. בין היתר, כדאי למשל להתמקד בהפסקת עישון, בהימנעות משינה על הגב לטובת שינה על הצד, בהפחתת צריכת אלכוהול וביצוע פעילות גופנית. במקביל, כדאי בכל זאת להתייעץ עם רופא לגבי החלפת תרופות כי תופעות לוואי מסוימות מגדילות את הסיכוי לנחירות.
עזרים חיצוניים
יש כיום עזרים חיצוניים שונים שיכולים להיות מותאמים לצרכים של קהל היעד והלקוחות. בהקשר הזה, הדגש הוא על עזרים חיצוניים שאמורים כן לסייע לשינוי אנטומי מסוים במבנה של הפה והלוע. ספציפית יותר, מדובר על עזרים חיצוניים ובהם מדבקות ומסיכות אוויר. אם מתלבטים לגבי סוגים שונים של עזרים חיצוניים כאלה, ניתן להגיע אל מעבדת שינה ולעבור אבחון מלא.
טיפולים פולשניים
הדור הבא של הטיפול בנחירות מבוסס על טיפולים פולשניים. האפשרויות הקיימות הן של טיפול בגלי רדיו, ניתוח פלסטי, ניתוח אף וניתוח לייזר. מעבר לכך, אין מניעה עקרונית לשלב טיפולים פולשניים יחד עם טיפולים התנהגותיים או הקצאה של עזרים חיצוניים מסוימים.
איך בוחרים את הטיפול המתאים?
התייחסות אל מספר קריטריונים יכולה לסייע לבחור את הטיפול הכי יעיל להתמודדות עם סוגים שונים של נחירות. ראשית, הקריטריון המכריע הוא מספר הנחירות בלילה והעוצמה שלהן. בהרבה מאוד מקרים, טיפול התנהגותי למשל מביא רק להקלה בנחירות – אך מעיד על כך שיהיה ככל הנראה צורך בשילוב של טיפולים נוספים.
שנית, יש את הקריטריון המקצועי והאובייקטיבי. אלו נתונים שנמדדים במעבדת שינה, כאשר המטרה היא לעקוב אחר התוצאות של כל טיפול ולהתאים אותו לדרישות הקיימות. בשביל להתאים את הטיפול לגברים או נשים שסובלים מנחירות, צריך להגיע למעבדת שינה אחת לתקופה מסוימת ולעבור אבחון מלא ויסודי. במקרים כאלה, מרוויחים את הליווי האישי של בעלי מקצוע וגם נהנים מהאפשרות לשלב בין סוגים שונים של טיפולים שכבר הוכיחו את עצמם.