בלסט צ'ילר – למה צריך? ולמי זה מתאים?

תוכן עניינים

משרד הבריאות וכך גם כל התקנים בישראל ובעולם העוסקים בבטיחות מזון מקפידים על דרישות מיוחדות וברורות מאוד. ניתן לשמור על מזון רק בטמפרטורה שמתחת ל 3 מעלות או מעל 70 מעלות.

זה לא קשור לגחמה של מישהו או לרצות להקשות עליהם. בטמפרטורה שבין 3 מעלות ל -70 מעלות, חיידקים מתרבים. סביבת המזון מהווה בית גידול אידיאלי לחיידקים, ושילוב טמפרטורות שגויות לא משאיר שום סיכוי לשמור על היגיינה.

חשוב לדעת: על מנת שתוכלו לשמור על בטיחות וטריות המזון על מנת שנוכל למנוע את הרעלת הלקוחות, ההוראות ברורות מאוד – צריך להשמיד את האוכל בסוף היום.

רוצים לדעת עוד בנושא בחירת בלאסט צ'ילר? לחצו כאן!

הפתרון הוא בטכנולוגיה – Best Chiller

תכנון עבודה

עבודה במטבח חם בו מכינים, מבשלים ומגישים אוכל באותו יום היא הדרך הזמינה ביותר ונראית כמו הדרך הקלה ביותר להגיש אוכל, אז אנחנו רגילים לזה. בפועל זו הדרך הקשה ביותר, כל יום צריך להכין הכל מחדש, כל הפרעה היא הקטנה ביותר במהלך העבודה, עובד מתמחה או תקלה כלשהי ישבש את העבודה לחלוטין, אתה צריך להתמודד כל יום עם הלחצים שה לצוואר הבקבוק לא תהיה גמישות בשעות העבודה, תמיד נצטרך לבשל יותר שיספיק לכולם ולזרוק את מה שנשאר.

הצ'ילר הטוב ביותר

מקרר משב או בשפה מקצועית הצ'ילר הטוב ביותר הוא מקרר המסופק בגדלים ובגדלים שונים בהתאם לצרכים, שנועד למזער את זמן המזון בין 3 מעלות ל -70 מעלות, אותו טווח טמפרטורות בו חיידקים מתרבים. הדרישה של Best Chiller היא שהיא יכולה להוריד את טמפרטורת המזון ל -4 מעלות בגרעין תוך 90 דקות, מה שאומר למזער את חשיפת המזון לטמפרטורה שמגדילה את צמיחת החיידקים. משימה זו אינה קלה לביצוע. גודל הקומפרסור במקרר הראשון יהיה גדול פי 5 מאשר במקרר באותו הגודל שדורש יותר החלפות אוויר ופיזור קר מתוכנן יותר של מערכת הקירור.

רק תכנון הנדסי של מפעל מקצועי יכול לתת פתרונות נכונים. שמרו על טמפרטורת האוויר המסוחררת בכדי למנוע קיפאון מזון, אשר יפגע במרקמו במקום בו הטמפרטורה לא תרד בקצב הנדרש. העברת אוויר מהירה מדי או תכנון לקוי יגרמו להתייבשות מזון ולהידרדרות באיכות.

מה קורה לאוכל שעבר תהליך של בלסט צ'ילר?

מזון שהוצב לאחרונה נשמר במצב איכותי למשך שבוע. אתה לא יכול להבדיל בין אוכל שבושל באותו יום לבין אוכל ש"אחרון ושוקם "במשך שבוע. מה שקל יותר להתאושש ולהגיש הוא כמות האוכל הנדרשת מאשר לשמור על חום האוכל למשך ההגשה.

הכנת האוכל מחולקת לפעולות שונות בימים שונים, כל סוג אוכל יתבשל ביום השבוע תוך הקפדה על איכות מקסימלית ותהליכים מחויבים. כל סוג מזון יוחזר בכמות המתאימה וביום הנדרש בשבוע להיות זמין. חלק מהבליסטיקה מאפשרת גם הקפאה, מה שמאפשר לשמור על מוצרים מסוימים לתקופה ארוכה יותר.

ב- Best Chiller Professional תוכלו לטפל בכל סוגי האוכל, גם אוכל טרי וגם אוכל מבושל.

כניסה למערכת

שתפו את המאמר

עוד מאמרים

פינוי פסולת לבד או עם מכולה?

פינוי באמצעות מכולה או לבד? מה כדאי

במהלך שיפוץ בית, בניית מבנה חדש או ניקוי מקיף של נכס, עולה הצורך בפינוי פסולת. בפני בעלי הנכסים עומדות שתי אפשרויות עיקריות: פינוי עצמי או השכרת מכולה לפינוי מקצועי. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, והבחירה ביניהן תלויה בגורמים שונים כגון סוג הפסולת, כמותה, תקציב ולוחות זמנים.

קראו עוד
פעילות גופנית בתקופת ההיריון - חשוב לדעת

מה חשוב לדעת על פעילות גופנית בתקופת ההיריון?

לשמור על גוף פעיל גם בהריון – הבחירה שלך וההשפעה שלה תקופת ההיריון מביאה איתה שינויים רבים, גופניים ורגשיים כאחד. אחת השאלות שנשים רבות שואלות את עצמן היא האם ניתן להמשיך בפעילות גופנית – ואם כן, באיזו תדירות, באיזו עוצמה ואיזה סוגים של תרגול מתאימים

קראו עוד

מהפכת ה-AI בניהול פרויקטים: לא עוד מדע בדיוני

האם מנהלי פרויקטים חשים שהעומס רק הולך וגובר? האם הם מחפשים דרכים לייעל תהליכים, לקבל החלטות טובות יותר ולצמצם סיכונים? אם כן, הם אינם לבד. עולם ניהול הפרויקטים עובר כיום טרנספורמציה משמעותית, ומי שעומד בחזית המהפכה הזו הוא לא אחר מאשר בינה מלאכותית (AI). בעבר,

קראו עוד

למה המטבח הוא הלב של הבית?

המטבח הוא הרבה יותר ממקום שבו מבשלים. עבור רוב המשפחות, הוא הופך למרכז הבית: שם מדברים בבוקר, אוכלים יחד בערב, מארחים חברים או מכינים עוגה עם הילדים בשבת. כשהמטבח מתפקד טוב – כל הבית מרגיש אחרת. קל יותר לשמור על סדר, יש אווירה נעימה, והכול

קראו עוד
HLS מבנים ניידים

העסק שלך בתנועה? כל מה שצריך לדעת על קרוואן מקצועי

בעידן שבו גמישות, ניידות והתאמה אישית הם המפתח להצלחה עסקית – קרוואנים ומבנים ניידים הפכו לפתרון מושלם עבור עסקים מכל התחומים. אם בעבר קרוואן נחשב לפתרון זמני או פשוט, כיום מדובר במבנים חכמים, מאובזרים ונוחים, שמאפשרים לעסקים לנהל פעילות מלאה בשטח – בין אם מדובר

קראו עוד
הקמת קליניקה

רוצים לפתוח קליניקה? כך תרכיבו את רשימת הציוד הרפואי האידיאלית

פתיחת קליניקה פרטית היא צעד מרגש ומלא פוטנציאל – מקצועי, אישי וכלכלי. מדובר בהגשמת חלום עבור אנשי מקצוע רבים מתחום הבריאות: רופאים, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק ועוד. עם זאת, לצד החזון והשליחות, נדרשת גם עבודה לוגיסטית מדויקת – ובראשה עומדת משימה אחת מרכזית: רכישת

קראו עוד

איך להפוך כל ארוחה לחגיגה עם קינוח מושלם

כל ארוחה יכולה להפוך לזיכרון מתוק אם נסיים אותה בקינוח שמתאים לאווירה ולחך. לא מדובר רק בטעם – קינוח טוב סוגר את הארוחה, יוצר רגע של שקט, ולעיתים אפילו גשר לשיחה. גיליתי לאורך שנותיי, שגם אנשים פשוטים במטבח יכולים להפתיע עם קינוחים שכולם רוצים את

קראו עוד
ההבדלים בין סוגי הפסטה

ההבדלים בין סוגי הפסטה – ומה באמת מתאים לכל רוטב

למה יש כל כך הרבה סוגי פסטה? פסטה היא לא רק פחמימה – היא תרבות, מבנה, ואמנות של התאמה מדויקת. באיטליה קיימים למעלה מ-300 סוגי פסטה רשומים, וכל אחד מהם נולד לצורך מסוים. הצורה, העובי, המרקם והאורך של הפסטה משפיעים על הדרך שבה היא "תופסת"

קראו עוד
הקסם של פרקטים טבעיים בעיצוב הבית

עץ זה לא רק רהיט: הקסם של פרקטים טבעיים בעיצוב הבית

כשהרצפה היא חלק מהאווירה אנחנו רגילים לחשוב על עץ כחומר לרהיטים, דלתות או מטבחים – אבל בעיצוב המודרני, הרצפה עצמה הופכת לאלמנט עיצובי מרכזי, ולעיתים אפילו הכוכב של החלל. בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים להכניס עץ הביתה – לא רק בזכות המראה הטבעי והחמים,

קראו עוד
כתרי זירקוניה

כתרי זירקוניה – הפתרון האידיאלי לשחזור שיניים אסתטי ועמיד

כתרי זירקוניה הפכו בשנים האחרונות לאחד הפתרונות המובילים בתחום רפואת השיניים המשקמת. הם מציעים עמידות גבוהה, מראה טבעי והתאמה מיטבית למבנה הפה. במאמר זה נבחן מהם כתרי זירקוניה, מהם היתרונות שלהם, איך מתבצע התהליך ומה חשוב לדעת לפני שבוחרים בפתרון זה. מהו כתר זירקוניה? כתר

קראו עוד

Get Your Weekly Sport Dose

Subscribe to TheWhistle and recieve notifications on new sports posts