אם אתם חושדים שאתם מתחילים לחוות אובדן שמיעה או מי מיקיריכם מגלה אובדן שמיעה – חשוב מאוד לבצע בדיקת שמיעה על ידי אודיולוג מומחה, במכון לבדיקות שמיעה. זוהי הדרך הטובה ביותר לאבחן ירידה בכושר השמיעה – אך כיצד מתכוננים לקראתן? האם יש הכנות מיוחדות שיש לעשות? הנה כמה המלצות שיסייעו לכם למקסם את תוצאות הבדיקה, רגע לפני שאתם מגיעים למכון בדיקת שמיעה.
שאלו את עצמכם: מה אתם רוצים להשיג?
הכינו את עצמכם לפגישה. זה לא אומר, כמובן, שאתם צריכים לבדוק בעצמכם את מצב השמיעה שלכם – אלא להבין מה אתם רוצים להשיג מהפגישה, במיוחד אם יש לכם חששות לקראת הבדיקה. בין אם מדובר בבדיקת שמיעה במכון של קופת החולים או בדיקת שמיעה פרטית, תכננו מה תגידו לרופא, מהן הדאגות שלכם הקשורות ליכולת השמיעה, היכן אתם מרגישים את הדאגות הללו יותר (האם במהלך שיחת טלפון? האם באירועים רועשים?) – כך הרופא יוכל לקבל תמונה גדולה יותר לגבי מצב השמיעה שלכם, מה שיעניק לו גם דרך טובה יותר לאבחון ולהתאמת הפתרון בהמשך.
הכינו את ההיסטוריה הרפואית שלכם
אם אתם סובלים מבעיות שמיעה, ייתכן ואתם סובלים מבעיות רפואיות נוספות. ייתכן ומדובר בבעיה בריאותית מתמשכת, לוקחים תרופות שיכולות להשפיע על כושר השמיעה שלכם או שמדובר בתינוק קטן שבריאותו רופפת. במיוחד כשמדובר בגיל הרך, בדיקות שמיעה חייבת להיעשות רק לאחר שהרופא מכיר את ההיסטוריה הרפואית של הילד. בדיקות שמיעה לילדים, כמו גם למבוגרים, מתקבלות במצב האופטימלי כשמתקבלת תמונה מלאה הכוללת גם את המצב הבריאותי הכללי. לפני שאתם מגיעים לביצוע הבדיקה, בדקו את ההיסטוריה הרפואית שלכם, בחנו האם יש בעיות שמיעה במשפחה והגיעו אל הרופא עם האינפורמציה המלאה.
ניקוי האוזניים
תפקידו של האודיולוג הוא לבדוק את תעלת האוזן, כשזו נקייה. במידה ויתגלה שבאוזניכם יש שעוות אוזניים במידה רבה או סתימה, הרופא יסיר אותה לפני שיבדוק את שמיעתכם – זאת מכיוון ששעוות אוזניים עשויה לגרום לאדם לחוות אובדן שמיעה פתאומי, כאבים ואפילו טנטון. כדי לחסוך זמן במהלך הבדיקה ואולי אפילו לחסוך את הבדיקה עצמה – נקו את האוזניים באופן ידני מבעוד מועד. לאחר שהאוזניים נקיות, יש לבחון את איכות השמיעה שלכם – האם היא השתפרה? האם נשארה אותו הדבר? באופן זה תבטיחו שבעיית האוזניים, ככל הנראה, לא נובעת כתוצאה מהשעווה שהצטברה באוזן אלא מקושי אחר. נוסף על כך, תחסכו זמן יקר במהלך בדיקת השמיעה.
נוסף על כך, אם אתם מבחינים שאתם מפתחים צינון או שפעת בסמוך לבדיקה, ייתכן והגודש שנוצר בתעלות האוזן ישפיע על תוצאות בדיקת השמיעה. אם אכן כך הדבר, בחנו מול הרופא המטפל מה כדאי לעשות – האם מומלץ להשאיר את הפגישה כיוון שהמצב בשליטה, או שמא מומלץ לדחות את מועד הפגישה כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.
נכתב באדיבות: תדרים מרכז השמיעה | מכשירי שמיעה