למה חתנים זקוקים להדרכה ואיך מתחילים
יש דברים שעבורם לא צריך רישיון ובצדק. צריך רישיון להחזיק נשק, צריך רישיון כדי לנהוג רכב, צריך רישיון אפילו כדי להיות קבלן בניין, אבל כדי להתחתן ולהביא ילדים לעולם לא צריך רישיון וטוב שכך. יחד עם זאת, זה שלא צריך רישיון, לא אומר שהכל ברור והכל פשוט ואין שום דבר שצריך לדעת. חתנים הנכנסים תחת החופה, נכנסים למעשה לשלב חדש ושונה לחלוטין בחייהם, שלב שאורח החיים שלהם משתנה לחלוטין וגם מידת האחריות המוטלת עליהם היא גבוהה יותר משמעותית. בדיוק מהסיבה הזאת נולד כל התחום של הדרכת חתנים.
להיות חתן
ובכן, כל הנושא של הדרכת חתנים נחלקת לשניים. פעם אחת, על החתן ללמוד את כל מה שעליו לדעת בכדי לנהל טקס חתונה ראוי כדת וכדין. בכלל זה לומד החתן המיועד על סדר הדברים בטקס החתונה, על הברכות שעליו לומר וסדר הופעתן בטקס, דברים שאסור לו ודברים שמותר לעשות במהלך הטקס כולו ובפרט במהלך טקס הנישואים מתחת לחופה, כיצד ומתי להרים את ההינומה ולהגיש לכלה את כוס היין וכדומה.
להיות אב
פעם שניה, על החתן ללמוד כיצד להתנהל כבעל לרעייתו, כבעל משפחה וכאב לילדיו העתידיים וזה אולי החלק החשוב ביותר בתהליך של הדרכת חתנים. בכלל זה לומד החתן על חוקי הנידה, טבילה במקווה, ניהול מערכת יחסים עם האישה ובני המשפחה, תפקידם של הבעל והאישה במשפחה על פי היהדות, שלום בית ופתרון בעיות בדרכי שלום וכל היבט אחר שצריך חתן טרי ללמוד בכדי להיכנס אל תוך עולם הנישואים בצורה החלקה ביותר ועם הכלים הטובים ביותר בכדי להגדיל את סיכויי ההצלחה של מהלך הנישואין.
מי מבצע הדרכת חתנים?
ככלל, במסגרת ההרשמה לנישואים ברבנות הראשית בעירכם, תוכלו לקבוע הדרכה מתאימה הן לחתן והן לכלה דרך רבני הרבנות או רבנים שאיתם עובדת הרבנות בעיר. יחד עם זאת, ישנם גם גופים פרטיים המציעים מעין קורס או אוסף של מספר מפגשים לצורך הדרכת חתנים. קשה לומר אם אחד מהם טוב יותר מהאחר והאם ישנה כדאיות מסוימת בבחירה בהדרכה של הרבנות לעומת הדרכה של גורם פרטי חיצוני. את הדברים יהיה עליכם לבחון באופן עצמאי גם בהתאם למידת החשיבות שאתם מעניקים לעניין ולרצון שלכם לקבל את ההדרכה הטובה ביותר לקראת הפיכתכם לבעלי משפחה ואבות עתידיים. מה שבטוח הוא שאל החופה אתם לא רוצים להיכנס מבלי שעברתם הדרכה כזאת קודם לכן.