שפים ובשלנים מקצועיים יודעים היטב שאי אפשר לסמוך רק על מתכונים מוצלחים. הסוד של בישול מושלם הוא שימוש במטבח מאוורר המציע תנאים קולינריים ברמה הגבוהה ביותר
מטבח מושלם ומאוורר הוא התנאי הבסיסי והחשוב ביותר עבור בישול מוצלח. באמצעות מתכונים, כישרון או חומרי גלם מובחרים אפשר להגיע רק עד תקרת זכוכית מסוימת, הנפרצת באופן דרמטי כאשר משתמשים במטבח ברמה גבוהה. את הסוד הזה יודע כל שף מתחיל ברחבי העולם וכעת הוא מתחיל להיחשף גם בקרב הבשלנים הביתיים. השאלה העיקרית היא מה יכול להפוך מטבח רגיל לחדר בישול מושלם וכיצד ניתן להשתמש באמצעים מתקדמים לצורך נידוף, אוורור ופיזור העשן.
יש מספר אמצעים התורמים להגדרה של חדר בישול בתור מטבח מושלם ומאוורר:
א. מנדפים – מנדף משנה את האופי של מערכת מיזוג אוויר והוא אידיאלי בתוך מטבחים. באמצעות מנדפים ניתן לא רק לחסוך בחשמל, אלא גם לפזר באופן מדויק ויחסי את האוויר הקר. מנדפים יוצרים תנאים אופטימאליים עבור שפים ובשלנים. מי שרוצה לבלות שעות ארוכות במטבח מבלי לסבול מהזעה, חום או חוסר סבלנות חייב לוודא שיש בתוכו מנדפים. כמו גם יש לדעת שללא ניקוי מנדפים האוויר עלול להיות מזוהם וחנוק.
ב. מערכות סינון – המטרה של מערכות סינון לענף המזון היא למנוע חדירה של חומרים מזהמים אל תוך חומרי הגלם, הסירים, המחבתות או האוכל. ניתן לשלב בתוך מערכות סינון למטבחים גם משקע אלקטרוסטטי לפי הצורך או מסנן אבסולוטי המומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום האוורור.
ג. מסננים – יש מגוון רחב של מסננים המיועדים לשיפור התנאים בתוך מטבח מושלם ומאוורר. מסננים ראשוניים, מסנני שקים, חומרי סינון וגם מסננים למנדפים הם רק חלק קטן מארגז הכלים הנפוץ עבור בשלנים ושפים.
מי צריך מטבח מושלם ומאוורר?
את ההצלחה הגדולה ביותר של מוצרי סינון ומיזוג אוויר ניתן לזהות בעיקר במטבחים של מסעדות, בתי קפה וחברות קייטרינג. גם בתי מלון בוחרים בשנים האחרונות לעבור אל מערכות סינון ומיזוג אוויר במטרה לשפר את התנאים בתוך המטבח. לקוחות בסקטור המוסדי והעסקי מבינים את המשמעות של יצירת יתרון יחסי באמצעות מוצרי המיזוג והסינון. במילים אחרות, היום כבר אין מקום לפשרות וכל שינוי קטן בהרכב המטבח משפיע באופן ישיר על איכות המנה.
מבחינת לקוחות פרטיים, השאיפה העיקרית היא לשלב כמה שיותר מוצרי מיזוג וסינון אוויר בתוך המטבח. אפשר להתחיל עם תכנון יסודי של המטבח ובהתייעצות עם מעצבי פנים, להמשיך בתיאום פגישת ייעוץ עם נציגי חברות המיזוג ולסיים עם קבלת המלצות מטעם שפים ובשלנים מומחים. בסופו של דבר, התנאים בתוך המטבח משפרים את איכות החיים של לקוחות פרטיים לא פחות מאשר בעלי עסקים ומסעדות. כדאי לזכור את זה בפעם הבאה שמתכננים איזור בישול ולהשתמש בכל האמצעים הקיימים כדי להבטיח מטבח מושלם ומאוורר.