מצלמות הוידאו, למרות הדעה הרווחת, לא נעלמו מהעולם. להפך. הן הרבה יותר משוכללות , ממוקדות, מצלמות ב4K והן יקרות. יקרות לארנק ויקרות לליבנו. לכן כל מי שיש ברשותו מצלמת וידאו שקנה במיטב כספו, לבטח ירצה לשמור עליה. הנה המדריך שיעזור לכם להבין מאילו "אויבים" אתם צריכים להתחמק. או במילים אחרות – מדריך שיעזור לכם לטפל ולשמור היטב על מצלמות הוידאו היקרות שלכם.
מזג האוויר
מזג האוויר יכול להיות סט מושלם לצילום, אך הוא יכול להיות סכנה עבור המצלמה שלנו, סכנה אשר תשלח מיד את המצלמה למעבדת תיקון.
הסכנה הראשונה למצלמה היא מים – מצלמות אשר לא מוגנות מפני מים עלולות להיפגע גם מגשם ולא רק משלוליות אליהן הן עלולות ליפול. המים יכולים לחדור למצלמה ולפגוע במנגנונים שלה או להרוס אותם.
מעבר לכך, גשם אשר נופל על העדשה דורש ניקוי עדין. ניקוי עם חולצה גסה עלול להביא לשריטה של העדשה ולא בטוח שניתן לבצע תיקון מצלמת וידאו עבור העדשה.
סכנה שנייה היא לחות– אין להשאיר את המצלמה היקרה שלנו ללא הגנה למשך זמן רב ובוודאי לא במזג אוויר לח אשר יכול להחדיר מים למצלמה ולשבש אותה.
סכנה שלישית למצלמה היא חול ואבק– צילום בתנאי חול ואבק דורשים הקפדה יתרה על המצלמה ואם בכל זאת אתם מצלמים בתנאים אלה יש להקפיד לנקות את המנגנונים גם במהלך הצילום עצמו.
אוייבי האנושות
רוב המצלמות אשר מגיעות למעבדה לביצוע תיקון מצלמות מגיעות לאחר שאנחנו, בני האדם הזקנו להן.
אחת ה"סכנות", הנגרמת מכל מיני סיבות היא נפילה– הנפילה יכולה להיות בטעות במידה והלכנו בלי ששמנו לב למכשול וכתוצאה מנפילה שלנו המצלמה עלולה גם ליפול והיא יכולה להיות טעות אנוש כמו ילד שהתרוצץ בקרבת מצלמה שהונחה בחוסר אחריות על השולחן והפיל אותה בטעות.
השארת המצלמה כשהיא חשופה– למצלמה יש נרתיק אשר מיועד כדי לשמור עליה, על העדשות ועל המבנה שלה מפני נפילה או מכה. יש להקפיד להניח את המצלמה במקום המיועד לכך.
איפה מתקנים את המצלמה?
שביעות רצון משירותי תיקון מצלמה תלויה במידה רבה במעבדה. טכנאי מצלמות מיומנים, מנוסים ואחראיים יספקו שירותי ייעוץ עבור הלקוח ויחסכו עבורו הוצאות בלתי רצויות.
השאלה איפה מתקנים את המצלמה חשובה לא פחות מהשאלה האם עדיף לרכוש מצלמה חדשה. במילים אחרות, כדאי להוסיף גם את המקצועיות של מעבדת תיקונים למערכת השיקולים.
מה צריך לוודא לפני התיקון?
כדי שנשלח את המצלמה שלנו לתיקון אנחנו צריכים לוודא שבאמת יש בעיה. גם אם המצלמה נפלה זה לא אומר שהיא ניזוקה. פעמים רבות קורה שאנשים שקיבלו מצלמה חדשה או לא התעסקו עם המצלמה זמן רב מחליטים, או שקרה לה משהו קטן כמו נפילה, משתמשים בה ובטוחים שהיא לא טובה למרות שיכולה להיות תקלה מינורית. חשוב מאוד לבדוק את כל המפרט שלה ולוודא האם זו באמת בעיה והאם היא לא אמורה לפעול כיצד שהיא פועלת. יש בעיות קטנות שניתן לפתור לבד או להתעלם מהן כיוון שהמצלמה מצלמת כרגיל, למשל בעיות שקשורות בתפריט המצלמה או במהירות עיבוד התמונה.
אחרי שהחלטתם לשלוח את המצלמה שלכם לתיקון מצלמות בתל אביב או במקום אחר ברחבי גוש דן חשוב מאוד שתבדקו את איכות המקום. אסור לשכוח לבדוק את האחריות שיש לכם על המצלמה כיוון שיכול להיות שהיא עדיין בתוקף ואתם יכולים לזכות לתיקון בחינם. במידה והאחריות על המצלמה אינה בתוקף אתם צריכים למצוא מקום מנוסה ומומלץ שיסביר לכם בדיוק מה שלבי התיקון ויפעל בצורה הוגנת בכל מצב.
איך מתבצע התיקון בפועל ומה חשוב לדעת?
תחילה תילקח מכם המצלמה ויבדקו אותה על כל הפרטים הכי קטנים. יש צורך לאתר האם יש בעיה ואם כן מהי, וזה התנאי הבסיסי ביותר לתקן אותה. יכול להיות שבמידה והתיקון יהיה מהיר ביותר או שהיא לא תצטרך תיקון כלל, יגבו מכם סכום סמלי בלבד. במידה ויש בעיה חמורה ביותר שהתיקון שלה גבוה מאוד, הלקוח חייב לדעת מזה לפני שמתקנים. הוא זה שבסופו של דבר יצטרך להחליט האם הוא מתקן אותה בעלות הגבוהה הזו כיוון שבחלק מהמקרים לקוחות מעדיפים לרכוש מצלמה חדשה.
לסיכום
מצלמה דיגיטלית או אנלוגית יכולה לשרת אותנו לאורך שנים אבל אין דרך להימנע לחלוטין מתקלות.
מבחינת הלקוח, הדרך הטובה ביותר להכריע בין תיקון לבין רכישה של מוצר חדש היא להתייחס לפרמטרים כמו עלות, ציוד ורגש.