אז כמה עולות אנטנות שונות?
אנטנות מיועדות לשדר או לקלוט גלי רדיו וניתן להשתמש בהן לטובת שורה ארוכה של מטרות. יש סוגים רבים של אנטנות וההבדלים באים לידי ביטוי באיכות חומרי הגלם, באופי השימוש, בהגדרות היצרן, במבנה, בשיטת הפעולה וכמובן במחיר.
יחד עם זאת, לא כל הלקוחות מביאים בחשבון את פערי המחירים כאשר הם משווים בין מתקנים מן הסוג הזה. הסוד הוא להתייעץ עם אנשי מקצוע בכל מקרה של התלבטות ולהתחיל בהגדרה מסודרת של דרישות ומטרות.
פרמטרים המשפיעים על המחיר
אלו הגורמים העיקריים שיקבעו כמה עולות אנטנות שונות:
א. תכונות ויכולות – התכונות של מתקני שידור וקליטה כוללות תכונות פיזיות ומרחביות, לצד תכונות חשמליות ואלקטרומגנטיות. אפשר להתרשם מהמפרט הטכני של המתקן וכך להשוות בין רוחב אלומה, כיווניות, עוצמת אונות צד ויחס פנים לאחור, או להתמקד בתכונות חשמליות של תחום תדר פעולה, יעילות, נצילות וכן הלאה. היתרון הוא שכך לומדים בצורה מדויקת על היכולות של המתקן, אך החיסרון הוא שהמידע דורש התייעצות עם מומחים.
ב. מותג – כמו בפריטים אחרים, גם בכל הנוגע למתקני שידור וקליטה יש משמעות גדולה למותג. ככל שהמותג מוכר ומפורסם יותר, כך צפוי המחיר לעלות. מצד שני, לא תמיד מותג גדול הוא עדות לאיכות גבוהה ולכן רצוי להיכנס לעובי הקורה גם כאשר מבצעים השוואת מחירים.
ג. שימוש – יש להבחין בין אנטנות וצלחות לקליטת שידורי לווין, מתקנים לקליטה ושידור מתוך רכבים ומקלטים מקצועיים יותר אשר משמשים גופים, תעשיות, מוסדות וכן הלאה. אופי השימוש יקבע איזה מוצר יצליח לתת מענה לדרישות וכך ישפיע גם על המחיר.
כמה עולה אנטנה – טווח מחירים
אפשר להצביע על טווח המחירים המשוער בקטגוריה של מתקנים שמשמשים לשידור וקליטה. אנטנה לעידן פלוס לדוגמא תעלה 50-90 ש"ח בהתאם לאיכות שלה, לעומת צלחת לווין בקוטר 120 ס"מ שתעלה בממוצע 1,400-1,600 ש"ח כולל התקנה. הוספת ממיר HD להתקנה מן הסוג הזה כבר תעלה את המחיר הנדרש עבור כל העסקה לטווח של 1,200-2,200 ש"ח. לעומת זאת, אנטנה חיצונית או פנימית לראוטר ביתי תעלה 100-300 ש"ח.