תנור שמסוגל להגיע לחום גבוה של 1,000-1,300 מעלות צלזיוס מאפשר עבודה נוחה, יעילה ובטיחותית עם סוגים שונים של חומרים ובעיקר עם קרמיקה. במאמר הבא נסביר מהם סוגי התנורים ומה עוד אפשר לעשות איתם
תנור קרמיקה הוא במילים פשוטות תנור מאובטח שמסוגל להגיע לחום גבוה מאוד. קרמיקה למשל אפשר לייבש רק בחום של 1,000-1,300 מעלות צלזיוס, אך כמובן שתנור רגיל לא מסוגל להגיע לרמת חום כזו.
לכן, משתמשים בתנור ייעודי וחזק שיש לו בידוד מצוין ויכולת להקטין את צריכת החשמל. תודות לתכונות כאלה, ניתן להשתמש בתנור לחימום של שלל מוצרים ולא רק לייבוש קרמיקה.
מה ההבדל בין תנור עם פתח קדמי לבין תנור עם פתח עילי?
ההבדל העיקרי הוא בין תנור קרמיקה עם פתח קדמי לבין תנור עם פתח עילי. בתנורים עם פתח קדמי, היתרון הוא טמפרטורה אחידה עם קרינה וחום שמגיעים מכל כיוון. בנוסף, בתנור עם פתח קדמי אפשר להגיע למצב של שריפה אחידה בכל חלקי החומר וכך לייצר מוצרים תעשייתיים.
ברוב המקרים, תנור קרמיקה עם פתח קדמי יתאפיין בכך שהוא חוסך באנרגיה, אטום בצורה מוחלטת ומגיע עם מערכת בקרה וגיבוי על בסיס מבנה לבנים ייעודי. כמו כן, תנור קרמיקה עם פתח קדמי יכול להיות אידיאלי עבור פורצלן ומיזוג זכוכית. ברוב המקרים, הוא מגיע עם אפשרויות חימום של 2-5 כיוונים ובמפרט טכני מתקדם.
לשם השוואה, תנור קרמיקה עם פתח עילי מגיע עם פתח מלבני או עגול והוא לרוב קטן יותר. זהו תנור שמיועד לאמנים וחובבים, או לכאלה שרוצים לייצר אותו בהתאמה אישית לשיקולי תקציב ומקום שיש להם בסטודיו. מלבד קרמיקה, אפשר להשתמש בתנור עם פתח עילי כדי לשרוף זכוכית. בנוסף, התנור עם פתח עילי בנוי כמקשה אחת וניתן לבחור אותו עם מערכת חשמל חד פאזי או תלת פאזי – בהתאם לחשמל שיש במקום.
חשוב לציין שבתנור קרמיקה עם פתח עילי יש פתח אוורור בתחתית ובדופן. למרות שהוא מצויד במערכת בקרה ומפסק ביטחון, המשמעות היא שכדאי לבחור עבורו מיקום שיאפשר אוורור אופטימאלי וכמובן להיצמד להנחיות הבטיחות של היצרן.
איזה עוד תנורים עונים על הדרישה?
יש עוד כמה סוגים שונים של תנורי קרמיקה שאותם אפשר להזכיר בהקשר התעשייתי או האמנותי:
- תנורים לשריפת רדוקציה עם פתח קדמי שליטה בעוצמת הלהבה
- תנורי התכה עם אפשרות לטמפרטורה שבה מוצק הופך לנוזל
- תנור לניפוח זכוכית שפועל כמו תנור התכה אבל מיועד גם למשימות קטנות יותר
לבסוף, כדאי לדעת איך לבחור תנור. בהקשר הזה, ההמלצה היא להגדיר את הצרכים ולבדוק את הגובה והגודל. לאחר מכן, יש מקום להשוות בין סוגים שונים של תנורי קרמיקה על פי מחירים ולפי נתוני היצרן בצריכת אנרגיה.