אונקולוגיה הינה ענף בתחום הרפואה אשר מטרתו להתרכז בבדיקת ובקרת גידולים ויצירת תכנית טיפול רפואית המותאמת לאופיים. מדובר למעשה ברופאים המומחים לתחום זה ואשר מטרתם היא לרכז את כל המשאבים הטיפוליים האפשריים תחת איש מקצוע אחד. חשוב לציין כי אונקולוג הוא איננו הרופא המנתח אשר מוציא את הגידול בעת הצורך, אך הפרוצדורה הרפואית כולה, מלווה בפיקוחו של האונקולוג.
מתי יש לפנות לאונקולוג?
לרוב הפנייה לאונקולוג תתקיים כאשר יהיה חשד להימצאותו של גידול סרטני. מרבית המטופלים פוקדים קודם כל את רופא המשפחה עם תלונה באשר לתסמינים מסוימים. אם מתעורר חשדו של הרופא, אז הרי שהוא מפנה לרופא אונקולוג מומחה הממשיך את הטיפול וחוקר לעומק את המחלה.
מה היא סמכותו של האונקולוג?
האונקולוג הוא למעשה מי שמורה על הטיפול המתאים ביותר עבור המטופל. אונקולוג יכול להורות על ביצוע הניתוח ואונקולוג יכול להורות על מתן טיפולים תרופתיים לרבות מתן טיפול כימותרפיה. כל אלה יתבססו על פי מסקנותיו של האונקולוג לאחר שורה של בדיקות אותן יעבור המטופל.
ביצוע מעקב
לאורך כל תקופת המחלה, מטרתו של האונקולוג היא לעקוב אחר קצב התקדמות המחלה וקצב התקדמות הטיפול. האונקולוג ימדוד את האפקטיביות של הטיפולים השונים.
הקשיים הנפשיים
מטבע הדברים שמחלת הסרטן מביאה עמה לא רק קושי פיזי כי אם נפשי. אין זה סוד כי מדובר במחלה שעלולה להיות קטלנית. על כן, ניתן למצוא מגוון מרכזים אונקולוגיים העושים שימוש בטיפולי גוף ונפש לחולי מחלת הסרטן ובהם ניתנים כלים להתמודדות. בין היתר ניתנים כלים דוגמת יוגה, מדיטציה, דמיון מודרך ועוד.
חשוב לדעת כי ההתמודדות וצליחת המחלה, איננה טמונה רק ביכולות פיזיות, כי אם בתעצומות הנפש.