החיים הם מלחיצים, ועם הקביעה הפשטנית הזו קשה מאוד להתווכח. ריבוי המשימות, הקצב המהיר, הצורך שלנו להוכיח את עצמנו ושלל מטלות ומועקות שמתאספות בשורה ורק ממתינות לתורן להיפטר. אז נכון, אי אפשר פשוט להתנתק מהכול ולהחליט לגור ביערות או באיזו גבעה מבודדת ואי אפשר שלא להיות מוצפים בדאגות – שהרי זהו הטבע האנושי. אך ישנה האפשרות להביא ולו לרגע אחד את התודעה לרגיעה.
רבים אינם יודעים זאת, אך קיים בתוכם "כדור הרגעה" טבעי והוא לגמרי שלנו. הכדור הזה נקרא מדיטציה עליה נסביר במאמר הבא.
מה זו מדיטציה?
מדיטציה היא טכניקה שלקוחה מתרבות המזרח הרחוק. במשך אלפי שנים הייתה נהוגה המדיטציה בתרבויות שונות וכמעט ולא הייתה ידועה במערב. במאה השנים האחרונות, החלה המדיטציה לפלס את מעמדה גם בקרב חוקרים במערב שהפשיטו אותה מתוך הערכים המסורתיים הרוחניים והשאירו את היתרונות הגלומים בה מבחינה רפואית.
מוחנו תמיד טרוד במה יהיה ומה היה. אנחנו למעשה כמעט ולא נוכחים בהווה. איננו נהנים מהקפה, איננו נהנים מקולן הערב של הציפורים או השמיים הכחולים. תמיד נהיה טרודים במשימות, חשבונות נפש ומועקות עתידיות. כל אלו, הינם גורמים ישירים המשפיעים על מצב רוחנו ואשר יכולים להוביל להתקפי חרדה, דיכאון וסטרס.
בטכניקה שנקראת מיינדפולנס, ואשר הפשיטה את הערכים הרוחניים, אנו לומדים כיצד להתמקד בכאן ועכשיו. כך למשל, אנחנו מקדישים 5 דקות ביום בשביל להתרכז בנשימות שלנו, בשביל להתרכז בקולות שסביבנו, במגע של משענת הכיסא על הגב וכן הלאה. נשמע מגוחך? ייתכן, אבל מדובר במחשבות ניטרליות שמחברות אותנו להווה ומנתקות אותנו מן המחשבות הלא מועילות אשר לא מפסיקות לצוף.
אל תמהרו לפסול ונסו זאת בעצמכם. מחקרים מראים כי מדיטציה שמתורגלת כהלכה במשך 8 שבועות רצוף, משפיעה באופן ישיר על בלוטת האמיגדלה במוח. זוהי הבלוטה שאחראית על ויסות הרגשות. הבלוטה מתכווצת בקרב אנשים שמתרגלים מדיטציה מדי יום, דבר היכול להשפיע באופן חיובי על איכות חייהם.