מתכונים טבעוניים שיעזרו לכם לצלוח את תקופת המבחנים

תוכן עניינים

אוכלים שאריות של סלט ואורז מהמקרר תוך כדי בליעת סיכומים באורך הגלות? לא זוכרים מתי אכלתם כמו בני אדם בפעם האחרונה? מסתבר שזה אפשרי: לעבור את תקופת המבחנים, לאכול בצורה מזינה (כן, כן!) ולהימנע מקילוגרמים עודפים. איך? כל הפרטים לפניכם.

טבעונות בתקופת בחינות – אוכל מהיר, מנות גנובות

ההורים מתלוננים על העונש הקרב הבא (או בעברית: הילדים יוצאים לחופש הגדול), החברות מתלוננות על הדיאטה אבל למי יש זמן להתעסק בזה? תקופת בחינות היא בין הזמנים הלחוצים ביותר שסטודנטים מתמודדים אתן: אין זמן לאקטיביזם, אין זמן לחברים, מדי פעם יש זמן לנשום, בין סיכום לסיכום. לפני שאתם מגרדים את השאריות של הפיצה משבוע שעבר, אספנו עבורכם שישה מתכונים טבעוניים מטריפי חושים שאפשר להכין תוך כדי צלילה אל הספרים ושינון תיאוריות מרתקות. + בונוס! טיפים ללמידה למבחן.

כרובית אפויה

אחת התופעות המוכרות בזמן בחינות היא התוספת שתופסת עוד מקום במכנסיים. בינינו, למי יש זמן לחשוב על מה נכנס לפה? הרי צריך להספיק עוד 13 פרקים, 3 עבודות, 7 סיכומים ואינספור עמודים. כרובית אפויה היא בדיוק בשבילכם: פחות מחמש דקות הכנה, 40 דקות בתנור ואתם מקבלים נשנוש לכל היום.

אז מה צריך?

כרובית טרייה, 2-3 כפות שמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, קצת פטרוזיליה מיובשת וקמצוץ קטן של פלפל שחור. כדי לשנן בזמן ההכנה, רשמו על פתקית את תמצית החומר שלמדתם היום ותלו על ארון המטבח/ דלת המקרר כך שבכל פעם שתתקלו בתיאוריה, היא תיטמע בזכרונכם.

איך מכינים?

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה. מפרקים את הכרובית לראשים בגודל בינוני, מפזרים מעט מכל תבלין או טובלים בתערובת אותה יוצרים מתפזורת התבלינים. מכניסים לתנור ל-40 דקות עד שהכרובית רכה ומתענגים עליה לאורך כל היום…

אופציה נוספת: כרובית בטחינה

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את פרחי הכרובית במשך שבע דקות. מסננים, טובלים במרינדה של שמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור, מכניסים לתנור ל-35 דקות עד להשחמה. בתום האפייה מוציאים את הכרובית מהתנור ושופכים עליה טחינה בנדיבות.

קולורבי ושעועית ירוקה

הקולורבי הוא פצצה של ירק לאלו שאוהבים לנשנש אבל לא רוצים לעלות במשקל הגוף. מינימום קלוריות, מקסימום סיבים, כמות נכבדה של ויטמין C ותרומה משמעותית לתהליכי הרזייה, חיזוק מערכת החיסון והאטת תהליכי הזדקנות.  השעועית הירוקה היא כוכב המטבח הטבעוני הודות להיותה משפרת את פעילות הלב, מסייעת לירידה במשקל ומהווה מקור אידאלי לסיבים תזונתיים, ויטמין A, C ו-K, חומצה פולית, תיאמין, ריבופלבין, מגנזיום ואשלגן. כשמצרפים את שניהם מקבלים מעדן שכדאי להסתיר משאר דיירי הבית.

אז מה צריך?

בצל, 2 קולורבי בינוניים, קלופים וחתוכים למקלות, 4 כוסות שעועית ירוקה קפואה משקית, מלח ופלפל, טיפה שמן זית. בצד, הכינו הקלטה של החומר כשאתם שרים אותו בשיר קצר (כן, כן!). השמיעו אותו לעצמכם בזמן ההכנה.

איך מכינים?

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את רצועות הקולורבי וממליחים. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן במשך 15-20 דקות עד להתרככות של הקולורבי. לאחר 20 דקות מוסיפים שעועית ירוקה וממשיכים בטיגון 10 דקות נוספות. לקראת הסוף מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מסתירים את האוכל כי סביר להניח שלא יישאר הרבה מהמנה הזו.

חשוב לזכור!

למרות שרובנו לא מוצאים את הזמן הדרוש לאכילה שקטה, חשוב להימנע מלמידה בזמן האוכל. אכילה במנוחה מאפשרת למוח זמן להעביר את המידע מהזכרון קצר הטווח לזכרון ארוך הטווח, ומפנה מקום ללמידה מחודשת.

בתיאבון!

עוגיות טחינה טבעוניות, לא לטבעוניים בלבד!

כניסה למערכת

שתפו את המאמר

עוד מאמרים

תוכן מנצח בעידן ה-AI: המדריך המלא של דפנה נויהאוז – "בשביל המילים"

אז בואו נדבר רגע בכנות: אתם שומעים AI מכל כיוון, נכון? צ'אט GPT, כלים חכמים שמייצרים טקסטים בשנייה… ומיד עולה השאלה: "רגע, מה עם כותבי תוכן? אנחנו בדרך להיכחד?" אז זהו, שדפנה נויהאוז, מומחית לכתיבת תוכן והמוח שמאחורי "בשביל המילים", אומרת לכם חד וחלק: ההפך

קראו עוד
לגבר כואב הגב בזמן שרץ בחוץ

טעויות נפוצות שאנחנו עושים בשגרה הגופנית שלנו

כששגרה שוחקת הופכת להרגל – והגוף משלם את המחיר אנחנו רצים, יושבים, מתרוצצים, לפעמים סוחבים תיקים כבדים, לפעמים עובדים מול מחשב שעות – והכול נראה לנו נורמלי, פשוט חלק מהשגרה. אבל דווקא ההתנהלויות היומיומיות ביותר הן אלו שגורמות לגוף להישחק, לאותת, ולבסוף גם לכאוב. בשעה

קראו עוד
מה אוכלים כשטילים בחוץ

מה אוכלים כשטילים בחוץ? האוכל שמרגיע גם בתקופות קשות

כשחוסר הוודאות משתלט – אוכל הופך לעוגן רגשי בישראל, מבצע צבאי או תקופת מתיחות ביטחונית הם כבר לא תופעה נדירה. אזעקות, שהייה בממ"ד, שיבוש של שגרת החיים, ילדים לחוצים והורים מודאגים – כל אלה משפיעים עמוקות על התחושות היומיומיות שלנו. דווקא ברגעים האלה, כשאין שליטה

קראו עוד
פינוי פסולת לבד או עם מכולה?

פינוי באמצעות מכולה או לבד? מה כדאי

במהלך שיפוץ בית, בניית מבנה חדש או ניקוי מקיף של נכס, עולה הצורך בפינוי פסולת. בפני בעלי הנכסים עומדות שתי אפשרויות עיקריות: פינוי עצמי או השכרת מכולה לפינוי מקצועי. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, והבחירה ביניהן תלויה בגורמים שונים כגון סוג הפסולת, כמותה, תקציב ולוחות זמנים.

קראו עוד
פעילות גופנית בתקופת ההיריון - חשוב לדעת

מה חשוב לדעת על פעילות גופנית בתקופת ההיריון?

לשמור על גוף פעיל גם בהריון – הבחירה שלך וההשפעה שלה תקופת ההיריון מביאה איתה שינויים רבים, גופניים ורגשיים כאחד. אחת השאלות שנשים רבות שואלות את עצמן היא האם ניתן להמשיך בפעילות גופנית – ואם כן, באיזו תדירות, באיזו עוצמה ואיזה סוגים של תרגול מתאימים

קראו עוד

מהפכת ה-AI בניהול פרויקטים: לא עוד מדע בדיוני

האם מנהלי פרויקטים חשים שהעומס רק הולך וגובר? האם הם מחפשים דרכים לייעל תהליכים, לקבל החלטות טובות יותר ולצמצם סיכונים? אם כן, הם אינם לבד. עולם ניהול הפרויקטים עובר כיום טרנספורמציה משמעותית, ומי שעומד בחזית המהפכה הזו הוא לא אחר מאשר בינה מלאכותית (AI). בעבר,

קראו עוד

למה המטבח הוא הלב של הבית?

המטבח הוא הרבה יותר ממקום שבו מבשלים. עבור רוב המשפחות, הוא הופך למרכז הבית: שם מדברים בבוקר, אוכלים יחד בערב, מארחים חברים או מכינים עוגה עם הילדים בשבת. כשהמטבח מתפקד טוב – כל הבית מרגיש אחרת. קל יותר לשמור על סדר, יש אווירה נעימה, והכול

קראו עוד
HLS מבנים ניידים

העסק שלך בתנועה? כל מה שצריך לדעת על קרוואן מקצועי

בעידן שבו גמישות, ניידות והתאמה אישית הם המפתח להצלחה עסקית – קרוואנים ומבנים ניידים הפכו לפתרון מושלם עבור עסקים מכל התחומים. אם בעבר קרוואן נחשב לפתרון זמני או פשוט, כיום מדובר במבנים חכמים, מאובזרים ונוחים, שמאפשרים לעסקים לנהל פעילות מלאה בשטח – בין אם מדובר

קראו עוד
הקמת קליניקה

רוצים לפתוח קליניקה? כך תרכיבו את רשימת הציוד הרפואי האידיאלית

פתיחת קליניקה פרטית היא צעד מרגש ומלא פוטנציאל – מקצועי, אישי וכלכלי. מדובר בהגשמת חלום עבור אנשי מקצוע רבים מתחום הבריאות: רופאים, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק ועוד. עם זאת, לצד החזון והשליחות, נדרשת גם עבודה לוגיסטית מדויקת – ובראשה עומדת משימה אחת מרכזית: רכישת

קראו עוד

איך להפוך כל ארוחה לחגיגה עם קינוח מושלם

כל ארוחה יכולה להפוך לזיכרון מתוק אם נסיים אותה בקינוח שמתאים לאווירה ולחך. לא מדובר רק בטעם – קינוח טוב סוגר את הארוחה, יוצר רגע של שקט, ולעיתים אפילו גשר לשיחה. גיליתי לאורך שנותיי, שגם אנשים פשוטים במטבח יכולים להפתיע עם קינוחים שכולם רוצים את

קראו עוד

Get Your Weekly Sport Dose

Subscribe to TheWhistle and recieve notifications on new sports posts